Vasilije Micić MVP 2. kola Eurolige
Vasilije Micić partiju karijere pružio je prije dva dana protiv berlinske Albe

Fantastične brojke playa Efesa

Vasilije Micić MVP 2. kola Eurolige

Playmaker Anadolu Efesa Vasilije Micić proglašen je MVP-om 2. kola ovosezonskog izdanja košarkaške Eurolige. 

Micić je u sjajnoj utakmici između njegovog Anadolu Efesa i berlinske Albe koju su Turci jedva dobili na produžetke blistao s 32 indeksna poena. Uz 23 poena Micić je imao rekordnih 13 asistencija i 4 ukradene lopte.

Njegov suigrač Shane Larkin pratio ga je u stopu s indeksom 31 uz 26 poena i po 5 asistencija i skokova, dok je "klub 30" zatvorio fenomenalni Jordan Mickey iz Reala koji igra fantastično i u Euroligi i Endesa ligi za madridski tim. Njegovih 16 koševa, 11 skokova i 6 pretrpljenih faulova bilo je dovoljno za indeks korisnosti od 30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti