Vasiljević solidan u porazu
Saša Vasiljević pruža dobre partije u Grčkoj

Grčko košarkaško prvenstvo

Vasiljević solidan u porazu

U 20. kolu grčkog prvenstva poraz je pretrpio Saša Vasiljević, potencijalni bh. reprezentativac koji je sa Kolossosom gostovao kod Panelliniosa. Domaćin je bio uspješniji slavivši sa 70:66, a bivši igrač Hemofarma i Bosne postigao je 9 poena.

U 20. kolu odigran je najveći derbi između Olympiacosa i Panathinaikosa. Najvažnija vijest je da nije bilo incidenata, a slavili su «crveno-bijeli» sa 77:75. Najbolji u pobjedničkom timu bio je Bourousis sa 18 poena.

U poraženom timu bolji od ostalih bili su Batiste i Spanoulis sa po 19 ubačaja. Razočarao je Peković koji je postigao samo pet poena.

Na tabeli vodi Olympiacos sa 39 poena, drugi je Panathinaikos sa 37, a zatim slijede Aris 35, Panellinios 34, Panionios OnTelecoms 33, Marousi Costa  coffee 32, PAOK 29, AEK 29, Kolossos VAP 29...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.