Vassilis Spanoulis najbolji igrač prvog kola Top 16 faze

Jedna od najboljih utakmica u karijeri

Vassilis Spanoulis najbolji igrač prvog kola Top 16 faze

Najbolji igrač Eurolige prošle sezone Vassilis Spanoulis drugi put ove sezone izabran je za MVP-a kola. 

Sjajni bek Olympiacosa u prvom kolu Top 16 faze Eurolige protiv Fenerbahčea odigrao je jednu od najboljih utakmica u karijeri. Spanoulis je protiv Fenera postigao 28 poena, te je dodao 9 asistencija i 5 skokova za indeks korisnosti 39. 

Drugi najbolji igrač kola je Fenerov Žepčak Emir Preldžić sa 28 indeksnih poena (17 poena, 6 skokova, 5 asistencija), dok su treće mjesto podijelila trojica igrača. Po 26 indeksnih poena skupili su Ioannis Bourousis iz Real Madrida, Ricky Hickman iz Maccabija i Viktor Khryapa iz CSKA Moskve. 

Najbolji strijelac kola je Spanoulis sa 28 poena, Stefan Lasme iz Panathinaikosa iz Jouffrey Louvergne iz Partizana su najbolji skakači sa po 13 skokova, dok je Dimitris Diamantidis sa 11 asistencija bio najbolji dodavač kola. 

U dosadašnjem dijelu Eurolige (ako pored ovog kola računamo i deset kola prve faze) najkorisniji igrač je Emir Preldžić sa 20,2 indeksinih poena u prosjeku, Bojan Bogdanović je sa 17,9 poena najbolji strijelac, Pops Mensah-Bonsu sa 11 skokova je najbolji skakač, dok je Dimitris Diamantidis sa 7,6 asistencija prvi asistent Eurolige. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.