Važna pobjeda Borca

Liga 12

Važna pobjeda Borca

M. Skaka

Danas su odigrane preostale utakmice 10. kola košarkaške lige 12, s izuzetkom utakmice Mladost – Sutjeska koja je odgođena.

U Banjaluci je Borac stigao do veoma značajne pobjede nad Hercegovcem koji ove sezone igra sjajno i u Boriku je tražio pobjedu za visoko 2. Mjesto na tabeli. Ipak, Banjalučanima je pobjeda očigledno značila više, obzirom da ih je poraz mogao dovesti u situaciju da se bore za opstanak. Konačan rezultat glasio je 92:81.

Do pobjede za diobu druge pozicije stigla je Čapljina koja je na svom terenu savladala Leotar sa 84:70. Čapljinci su tako nastavili niz nepobjedivosti na domaćem terenu.

Pobjeda nad Zrinjskim od 76:66 za Grude znači bijeg za posljednjeg mjesta na tabeli, međutim, Hercegovci su i dalje daleko od opasne zone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.