Važna pobjeda Caje kod Khimkyja

Euroliga

Važna pobjeda Caje kod Khimkyja

Midhat Šljivak

Košarkaši Caje Laboral savladali su večeras na gostovanju ekipu Khimkya 86:82 u susretu 13. kola Top 16 faze Eurolige.

Prvi period ove utakmice donio je dosta izjednačenu košarku. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a gosti iz Vitorije su nakon prvih deset minuta igre imali tri poena prednosti 22:19. Imala je Caja prednost gotovo čitavim tokom druge četvrtine. Khimky je uspio na dva minuta do kraja poluvremena poenima Jamesa Augustina doći do 43:42, ali je Caja ipak na odmor otišla vodstvom od tri razlike 46:43.

Augustine je pogodio i za vodstvo Khimkyja od 52:50 na šest minuta prije kraja treće četvrtine, ali je potom uslijedila velika serija špasnkog tima.  Uspjeli su doći do 10 razlike 66:56, a u posljednju dionicu su ušli sa plusom od osam poena 68.60.

Imala je Caja i 14 poena prednosti u posljednjoj četrvrtini, ali su se opasno kockali sa pobjedom. Dozvolili su domaćim košarkašima da dođu do samo minus jedan 81:80, no ipak su u finišu uspjeli sačuvati prednost i doći do pobjede, koja bi im mogla donijeti i plasman u četvrtfinale Eurolige.

Andres Nocioni sa 24 i Macej Lampe sa 21 poenom su predvodili Caju do pobjede, a kod domaćih Paul Davis je ubacio 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.