Već četiri tima napustila prvenstvo Turske

Liga sve manja

Već četiri tima napustila prvenstvo Turske

M. Šljivak

Financijska kriza žestoko je uzdrmala turske timove i čak četiri kluba odlučila su odustati od takmičenja u novoj sezoni TBL lige.

Yesilgiresun, Eskišehir i Ušak su prethodnih dana saopštili kako neće nastupiti u novoj sezoni, a danas je isto učinila i ekipa Antalyaspora.

Objavili su kako nemaju financijskih sredstava za takmičenje u novoj sezoni i odlučili su da odustanu od prvenstva.

Kao i ostale ekipe oni će se posvetiti radu sa mlađim kategorijama i pokušaće u narednim godinama da se vrate sa domaćim igračima.

Financijska kriza potresla je i velikana Fenerbahče. Ipak, istanbulski velikan se nekako uspio izvući i uspio je isplatiti obaveze prema stručnom štabu i igračima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi