Večeras Teletović protiv Bajramovića

Euroliga

Večeras Teletović protiv Bajramovića

O. Lekić

Susreti drugog kola Top 16 faze takmičenja košarkaške Eurolige igraju se danas i sutra.

U španskoj Vitoriji večeras će snage odmjeriti Caja Laboral za koji nastupa ponajbolji bh. košarkaš današnjice Mirza Teletović i litvanski Lietuvos Rytas u kojem igra kapiten bh. reprezentacije Kenan Bajramović.

Caja Laboral trenutno ima veće šanse za prolazak u slijedeću fazu takmičenja jer je u prošlom kolu u gostima savladala Unicaju, dok je Lietuvos na domaćem terenu izgubio od višestrukog evropskog šampiona Panathinaikosa. Litvanci nemaju mnogo prostora za kalkulacije i večeras će morat ići na sve ili ništa.

U Tel Avivu sutra nastupa rimska Lottomatica. Bh. reprezentativci Nihad Đedović i Nemanja Gordić će morati dati sve od sebe ako žele uraditi nešto više protiv snažnog Maccabija. Izraelci u svom sastavu imaju nekolicinu tamnoputih američkih igrača, te standardne izraelske reprezentativce, među kojima i ponajboljeg krilnog igrača današnjice - Liora Eliyahua.

Maccabi je u prošlom kolu izgubio na gostovanju kod evropskog prvaka Barcelone, dok je Lottomatica kući poražena od ovogodišnjeg najugodnijeg iznaneđenja lige - slovenske Olimpije. 

Danas igraju:
Žalgiris Kaunas - Olympiacos (18.45)
Caja Laboral - Lietuvos Rytas (20.45)
Partizan mt:s - Efes Pilsen (20.45)
Montepaschi - Real Madrid (20.45) 

Četvrtak:
Maccabi Electra - Lottomatica (20.00) 
Panathinaikos - Unicaja (20.45) 
Union Olimpija - Regal FCB (20:45) 
FB Ulker - Power E. Valencia (20.45)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti