Vedran Bosnić najizgledniji kandidat za selektora reprezentacije?
Vedran Bosnić novi selektor košarkaške reprezentacije BiH?

Na sjednici se očekuje i ozvaničenje ulaska Mirze Teletovića u KS BiH

Vedran Bosnić najizgledniji kandidat za selektora reprezentacije?

Sjednica Košarkaškog Saveza Bosne i Hercegovine zakazana za 20.10. mogla bi donijeti velike promjene u našoj košarci. U Busovači će se osim mnogih gorućih problema odlučivati i o novom generalnom tajniku saveza, ali vrlo moguće i o novom selektoru.

Po informacijama koje dolaze jedan od kandidata koji ima realne šanse da bude izabran je i Vedran Bosnić, Sarajlija, bivši košarkaš Bosne i Slobode koji je najbolje dane svoje karijere proveo u Tuzli. Vedran je svoju trenersku karijeru stvarao u Švedskoj gdje je došao do pozicije selektora.

Nedavno je tamošnji savez smjenio Bosnića sa selektorske pozicije što je s obzirom na rezultate koje su Šveđani s njim na klupi pravili igrače šokiralo do te mjere da su pojedinci zaprijetili izbjegavanjem daljnjeg igranja za reprezentaciju, no čini se kako je taj otkaz Bosnića usmjerio ka klupi našeg nacionalnog tima.

Na sjednici se očekuje da se i formalizira ulazak Mirze Teletovića u KS BiH kojeg je za mjesto u UO predložio Kantonalni savez Sarajevo.

Top Komentari

epa
Cuj Busovaci?? tamo se samo maksuz mora ici isto VAres i Kresevo..
15 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi