Velić: Bez odbrane nema dobrog rezultata

Nakon pobjede u Sarajevu

Velić: Bez odbrane nema dobrog rezultata

Nakon visoke pobjede svog tima u Sarajevu protiv Bosne (84:66), trener ekipe iz Širokog Brijega Ivan Velić je bio zadovoljan prikazanom igrom u drugom dijelu susreta. Sa pristupom na otvaranju utakmice, baš i ne.

"Mi smo morali igrati zonu sa dva visoka pod košem na leđnu igru Rahimića koji je bio veoma raspoložen večeras. Prije toga u prvom poluvremenu imali smo nedopustivo veliki broj izgubljenih lopti. Također smo ulazili i u bespotrebne promašaje u šutu za tri poena. Pa ipak, u 3. četvrtini smo iskontrolisali susret u koji smo, moram to reći, pomalo ušli i sa pristupom lako ćemo. Ako se ne igra dobra odbrana onda definitivno nema kvalitetnog rezultata", rekao je Velić te dodao još i ovo:

"Bilo je i dobrih stvari, recimo protivnik nam je u 3 četvrtine postigao 12, 9 i 18 poena, to ipak nije loše. Sada nas čeka teška utakmica u utorak kada smo gosti kod Mladosti u Mrkonjić Gradu. I Igokea ima zahtjevan susret u Banja Luci. U svakom slučaju tražićemo tu pobjedu više koja bi nam u slučaju poraza Igokee donijela prednost domaćeg terena pred doigravanje".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije