Velić: Bit će teško u bh. ligi
Trener Široki TT Kabela - Ivan Velić

Trener momčadi s Pecare zadovoljan učinjenim do sada

Velić: Bit će teško u bh. ligi

Nakon što je klupu Širokog napustio Hrvoje Vlašić, na njegovo mjesto došao je njegov do tadašnji pomoćnik Ivan Velić.

Izuzmemo li kratak angažman Danijela Jusupa, koji i nije vrijedan spomena, možemo reći da su Široki u do sadašnjoj sezoni vodila dva trenera.

Velić je na konferenciji za novinare, koja je upriličena u prostorijama kluba povodom potpisivanja ugovora s Branimirom Longinom, mladim Borisom Baraćem, te promjenom generalnog sponzora, govorio o dosadašnjoj sezoni te očekivanjima za predstojeću bh ligu.

„Zadovoljan sam s ovim dijelom sezone i mislim da smo napravili dobar rezultat. Moram spomenuti i mog prethodnika Hrvoja Vlašića koji je napravio dobru selekciju igrača. Niti jedna ekipa nije imala ovoliki broj mladih igrača, ali ne da sjede na klupi već da igraju, što daje još veći značaj postignutim rezultatima“, rekao je trener ekipe Široki TT Kabeli Ivan Velić.

NLB liga je gotova, Širokobriježani su ostvarili najbolji rezultat od kada su se ligi priključili i srpski klubovi, imali su 11 pobjeda te zauzeli desetu poziciju.

Sada slijede novi izazovi, slijedi bh liga, odnosno Liga 6 u kojoj uz Široki još nastupaju Igokea, Bosna, Zrinjski, Čapljina i Sloboda.

„Bit će jako teško u bh ligi, od prvog do zadnjeg kola idemo utakmicu po utakmicu. Momci će sigurno dati sve od sebe kao i do sada, samo da nas posluži zdravlje i zaobiđu ozljede. Trenutno vlada najbolja atmosfera u ekipi u zadnjih nekoliko godina i sigurno da možemo obraniti naslov“, rekao je Velić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije