Velić: Dragocjena pobjeda

Izjave trenera nakon susreta Helios – Široki

Velić: Dragocjena pobjeda

Aktualni prvaci BiH, momčad Široki Wwin, jučer je odigrala prvo kolo ABA lige i slavila na gostovanju u Domžalama rezultatom 92:90.

U jednoj dosta neizvjesnoj utakmici izabranici Ivana Velića odigrali su najbolje posljednju četvrtinu u kojoj su preokrenuli -7 (67:60) i došli do prednosti od 9 koševa samo 2.minute do kraja.

Iako je Helios u posljednjim trenutcima stigao do izjednačenja 90:90, Željko Šakić je 7 sekundi do kraja pogodio oba slobodna bacanja za 90:92 i pobjedu Širokog jer su domaćini u posljednjem napadu sa istekom vremena promašili šut za tri poena.


Ova pobjeda je još značajnija ako uzmemo u obzir da je Široki igrao bez Vladovića koji je ušao tek 8.minuta jer je ozlijeđen i bez Collinsa koji je prikupio tek 10 minuta jer još nije spreman i nije se navikao na novu sredinu.

„Nisam očekivao ovako čudnu utakmicu, iako sam prije susreta upozorio igrače, da će suci dosljedno provoditi nove kriterije. Znali smo da je Jakov Vladović ozlijeđen i nije trenirao 10 dana, ali zato je pobjeda još dragocjenija. Riskirali smo sa šutom za tri poena što nam je i donijelo preokret jer smo ih pogodili nekoliko u nizu. S tim smo došli u prednost, a Helios se u završnici našao pod pritiskom.“, rekao je nakon utakmice trener Širokog Ivan Velić.

„U napadu smo igrali na zadovoljavajućoj razini ali smo u obrani bili slabi. Primili smo 90 koševa što je loše, pogotovo na domaćem parketu.Imao sam osjećaj da smo bili bolji u ovoj utakmici i zbog toga mi je žao što smo izgubili. Zadovoljan sam s mladim igračima koji su dobili lijepu priliku, ali se vidjelo njihovo neiskustvo, pogotovo u obrani.“, rekao je trener Heliosa Zmago Sagadin.

U idućem kolu koje je na rasporedu već u utorak i srijedu Široki će ugostiti ekipu Radničkog dok Helios ide u goste Partizanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.