Velić: Jak i ozbiljan protivnik

Široki na Pecari dočekuje Radničkog

Velić: Jak i ozbiljan protivnik

Sutra će momčad Široki TT Kabela na Pecari ugostiti ekipu Radničkog u okviru 24.kola NLB lige.

Širokobriježanima je ovo prvi domaći susret nakon tri uzastopna gostovanja (Cedevita, Nymburk, Zvezda) na kojima su zabilježili sva tri poraza.

Momčad Ivana Velića teoretski još nije osigurala ostanak u ligi i svakako da im je ovo važna utakmica, što ističe i centar Širokog Ivan Grgat.

„Utakmica koja je bitna za nas i rješava sve. Moramo dobro ući u susret, Radnički je dobra ekipa, jača na vanjskim pozicijama, iako u reketu imaju uvijek nezgodnog Vukosavljevića. Dosta su slični nama, skinuli su kao i mi dosta velikih ekipa.“, rekao je uoči utakmice centar Širokog Ivan Grgat.

„Radnički ima jednog od najboljih srpskih trenera. Odlično radi, trener je starog kova ali koji prati moderne trendove i cijenim njegov rad.“, rekao je Velić o treneru Radničkog Nikoliću i dodao: „Radnički je treća ekipa po postignutim koševima,a prva po ispucanim trojkama, teški su za braniti, a u odnosu na prvi susret jači su za Aleksića i Vukosavljevića. Jak su i ozbiljan tim, imaju 6 vanjskih igrača koji mogu igrati s loptom.“

Trener Širokog se osvrnuo i na stanje u svojoj momčadi, a kako kaže svi su zdravi i spremni što je jako bitno za momčad s Pecare.

„Svi smo zdravi, igramo kući i tu idemo riješiti svoje probleme, uz publiku, i teoretski osigurat ostanak, te doći do 10 pobjede. To bi bio velik uspjeh sa ovoliko debitanata i mladih igrača. Mi smo jedina ekipa koja ima isti roster cijelu sezonu, a to je još jedan veliki uspjeh, a za mlade veliko iskustvo.“, rekao je Velić.

Nema puštanja, svatko se bori za sebe

Ovih dana u medijima se digla velika prašina oko Zvezde i Zadra, odnosno oko toga tko je kome puštao utakmice. Podsjetimo, nakon što je Zvezda dobila Širokog, Zadar je dobio Cibonu, tako da se nastavlja borba između te dvije ekipe za ostanak.

Međutim, iz Zvezde govore da je Cibona pustila pobjedu Zadranima kako bi im pomogla, a u svu tu priču je upao i Široki koji sa Zadrom igra zadnje kolo na Pecari. O svemu tome govorio je i trener Širokog Ivan Velić koji je istakao da nikakvog puštanja neće biti i neka se svatko bori za sebe.

„Digla se prašina oko Zvezde i Zadra i o puštanjima utakmica, a da su drugi u pitanju mislim da se tolika prašina ne bi dizala. Liga ima 26 kola, svi su imali priliku da se izbore za ostanak, kao što se i mi borimo. Niti će Široki nekoga izbaciti iz lige niti će ikoga spasiti. Nama je cilj da izborimo što više pobjeda i ne bih više komentirao te stvari.“, rekao je Velić.

Utakmica između Široki TT Kabela i Radničkog igra se sutra (9.ožujka) u dvorani na Pecari s početkom u 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.