Velić: Mladost je neugodan protivnik

Odigrani prvi polufinalni susreti

Velić: Mladost je neugodan protivnik

Prošli vikend je započela borba za košarkaškog prvaka BiH, u polufinalnim susretima su se sastali Široki TT Kabeli i Mladost, te Igokea i Borac.

Igokea i Široki, kao pobjednik i drugoplasirani u Ligi 6, imaju prednost domaćeg terena u polufinalnoj seriji, a u prvim utakmicama su obje momčadi slavile.

Igokea je jučer na svom terenu bez nekih većih problema svladala Borac sa visokih +26 (80:63) i tako opravdala ulogu favorita. Samo u prvom dijelu Borac je uspio parirati ali su u drugom poluvremenu izabranici Slobodana Klipe stisnuli gas i iz minute u minutu povećavali prednost.

Najbolji kod Igokee bio je Harvey koji je ostvario i double-double učinak od 17 košava i 10 skokova, 15 koševa zabio je Florence, Vitkovac je ubacio 14, a Pantić i Joksimović po 11.

Kod Borca je najefikasniji bio Vranješ sa 14 koševa, a Tošić je dodao 11.

U subotu je odigrana i prva utakmica polufinala između Širokog i Mladosti na Pecari. Iako se rezultat 90:72 čini kao lagana pobjeda, Mladost je dobro parirala Širokobriježanima, a sredini treće dionice došla i na -2. Međutim, iskustvo iz jačih utakmica i kvaliteta momčadi s Pecare je ipak na kraju presudila, te je bilo samo pitanje s koliko razlike će susret završiti.

Najbolji kod domaćih bili su Štemberger sa 14, Ramljak i Barać sa 13, te Grgat sa 12 koševa.

Kod ekipe Mladosti je najraspoloženiji bio Komatina koji je ostvario i double-double učinak od 22 koša i 12 skokova, Velimirović je ubacio 17, Bocka 14, a Milošević 13.

„Mladost je neugodan protivnik i ne predaju se ni u jednom trenutku, međutim, našli smo rješenje za njihov koncept. Kad smo spustili petorku došli smo do bržeg protoka lopte i kontranapada te lakih poena. Svi igrači su odradili dobar posao, kad se ovim iskusnijim pridruže i mladi i odrade dobru utakmicu, rezultat rijetko izostaje. U srijedu igramo u Mrkonjić Gradu, idemo se što bolje pripremiti da pokušamo iz dvokoraka u finale.“, rekao je nakon utakmice trener Širokog Ivan Velić.

Druge utakmice polufinala su na rasporedu u srijedu i utorak. U utorak će odigrati Borac i Igokea u Boriku u 19:00 sati, dok će Široki u goste Mladosti u srijedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.