Velić: Očekuje nas teška utakmica

Široki gostuje kod Cibone

Velić: Očekuje nas teška utakmica

Aktualni bh košarkaški prvaci, ekipa Širokog WWin, danas gostuje u Zagrebu kod Cibone u okviru 6.kola ABA lige.

Širokobriježani su u srijedu odigrali jedan prijateljski susret humanitarnog karaktera u Vitezu protiv istoimenog domaćina te slavili rezultatom 103:56. Utakmica je pred oko 1 200 gledatelja odigrana za pomoć malom Davidu Tarabi koji mora na liječenje.

Tokom priprema za ovu sezonu Široki i Cibona su odmjerili snage u Žepču na otvaranju nove dvorane i tada je slavio Široki, no Velić ističe da iz te utakmice ne treba donositi zaključke te da je to bio samo pripremni susret.

„Igrali smo s Cibonom pred početak sezone i slavili ali to je bila samo pripremna utakmica iz koje ne treba donositi nikakve zaključke, ovo danas je nešto sasvim drugo. Očekuje nas jedna teška i tvrda utakmica, ali ukoliko odigramo u obrani kao do sada i ako nam se otvori šut možemo iznenaditi.“, rekao je trener Širokog Ivan Velić.

Susret između Cibone i Širokog u Zagrebu je na rasporedu danas s početkom u 17:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.