Velić: "Odigrali smo taktički perfektno"

Nakon pobjede Širokog nad Zvezdom

Velić: "Odigrali smo taktički perfektno"

Nakon uvjerljive pobjede nad snažnim protivnikom iz Beograda, u taboru Širokog Brijega vladalo je zadovoljstvo. Pobjeda nad Zvezdom još je veća ako se uzme u obzir da su domaći Beograđane nadigrali u svim segmentima igre i slavili prvenstveno zahvaljujući odličnoj timskoj igri, a ne bljesku pojedinca.

“Odigrali smo odličnu utakmicu i sve što je trener tražio to smo i ostvarili.”, rekao je nakon utakmice mladi centar Širokobriježana, Planinić. “Kada je bilo najvažnije, dobro smo odigrali u odbrani i na kraju uspjeli slaviti.”, dodao je on.

Trener domaće ekipa, Ivan Velić za svoje igrače nakon visoke pobjede imao je samo riječi hvale.

“Presretan sam zbog pobjede nad ovakvom ekipom. Zvezda je igrala Eurocup, a mi smo mali cjeli tjedan za pripremu i vjerovatno je i to je uticalo da dođemo do visoke pobjede. Ipak, igrači su dali svoj maksimum, taktički smo odigrali perfektno i na terenu izgledali odlično. Imali smo 28 momčadskih asistencija i stvarno smo odradili odličan posao, pa mislim da je ovo pobjeda bez mrlje.”, zadovoljan je Velić.

Na drugoj strani, Aleksandar Trifunović nije imao mnogo razloga za radost. Njegov tim nije se u dobrom svjetlu prikazao u Širokom Brijegu, a uz još jedan gostujući poraz Zvezda je na skromnom, devetom mjestu NLB tablice.

“Čestitam Širokom na zasluženoj pobjedi. Ne bih pominjao suđenje, ali mi kao klub rijetko smo u milosti sudija u ovoj ligi. Ipak, pogrešno bi bilo reći da je pobjeda domaćina nezaslužena. Imali su ritam i utakmicu u svojim rukama. Dozvolili smo im da dominiraju u skoku i u svim segmentima igre, pa je ishod susreta realan.”, zaključio je Aleksandar Trifunović, trener Zvezde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.