Velić: Protivnik nije za potcijeniti
Trener Širokog Ivan Velić

Čapljina gostuje na Pecari u okviru 7. kola Lige 6

Velić: Protivnik nije za potcijeniti

Široki TT Kabeli je jedina momčad u Ligi 6 koja još nije doživjela poraz.

Momčad trenera Ivana Velića igra odlično, čak i bez svog najboljeg igrača Chestera Masona ostvaruju pobjede i drže čvrsto prvu poziciju.

U posljednjoj utakmici, na gostovanju u Tuzli, Velić nije mogao računati ni na Longina koji se ozlijedio večer prije na treningu, ali ipak Široki je pružio dobru igri i u odličnoj atmosferi pred više od 3000 gledatelja svladao domaću Slobodu Ditu.

„Zadovoljni smo jer smo prošli teško gostovanje. Još jednom smo pokazali da bez Masona i Longina možemo dobiti, da ekipa dobro igra i pobjeđuje. Mladi su dobro odgovorili, pogotovo Petković i Naletilić i to mi je drago, u takvoj atmosferi da su vodili ekipu dobro. Međutim, to je prošlo i sada nam dolazi Čapljina.“, rekao je trener Širokog Ivan Velić za SportSport.ba.

U sljedećem kolu na Pecari gostuje momčad Čapljine. U prvom susretu između ove dvije momčadi u Čapljini, Širokobriježani su slavili rezultatom 61:72.

„Čeka nas Čapljina koja može biti nezgodna ekipa ako ne uđemo u susret kako treba,to su pokazali i u susretu sa Bosnom. Ali kao i uvijek dosad, otkad ja vodim momčad, mislim da ćemo ući ozbiljno u utakmicu. Protivnik nije za podcijeniti, međutim, mi smo favoriti. Neće biti lako i nadam se da ćemo odigrati dobro, prvenstveno u obrani te na kraju slaviti.“, rekao je Velić.

U ovom susretu Velić ponovo neće moći računati na Longina kao i na Chestera Masona koji je propustio već dvije utakmice. Što se tiče ozljede Masona, Velić je za SportSport.ba rekao da očekuje povratak ovog playmakera nakon utakmice sa Bosnom.

Utakmica između Široki TT Kabela i Čapljine Laste igra se večeras u dvorani na Pecari sa početkom u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.