Velić: Velik događaj za nas

Debitirao mladi Bošnjak

Velić: Velik događaj za nas

Pred oko 4500 gledatelja večeras je na Pecari bio pravi spektakl u kojem je gostujuća ekipa Maccabia pobijedila Široki rezultatom 84:60.

Široki se dobro držao protiv apsolutnog favorita iz Izraela u prvoj dionici kada su pravili dosta problema gostima. U drugoj dionici je Maccabi prelomio susret otišavši na +17 i do kraja je rutinski odradio utakmicu iako je Široki bio i na -10 pet minuta do kraja kada im izlaze  šuta za tri poena dva napada za redom.

„Uspjeh je odigrati s ovakvom ekipom i s ovim igračima koje smo do sada gledali samo na televiziji. Utakmica je prelomljena u drugom dijelu kad nismo imali odgovor i ideju na njihovu igru, a svakako da je presudilo iskustvo i kvaliteta na strani gostiju.“, rekao je nakon utakmice mladi Boris Barać.

„Za nas je ovo bio velik događaj, pa i za mene jer sam imao priliku voditi ekipu praktički protiv svog idola. Nismo reagirali dobro na presing u drugom dijelu. Drago mi je da nismo igrali kukavički već tijelo od tijelo da moji igrači vide gdje su u odnosu na ove kvalitetnije igrače.“, rekao je nakon utakmice trener Širokog Ivan Velić.

Vrijedi spomenuti da je za Široki debitirao i najmlađi igrač ikad u regionalnoj ligi, Domagoj Bošnjak koji ima tek 16 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.