Velić: Znam da možemo s njima

Širokom Wwinu sutra gostuje Zagreb

Velić: Znam da možemo s njima

Aba liga će u novu godinu ući sa utakmicom koja je trebala biti odigrana u godini koja je već iza nas. Da učestvuje u prvo utakmici regionalnog košarkaškog takmičenja u 2012. godini, čast je pripala Širokom Wwinu i Zagrebu.

Ova odgođena utakmica 13. kola na zahtjev Zagreba tako će se igrati sutra u Širokom Brijegu (20:00 sati).

U slučaju pobjede Širokobriježana naš šampion bi zaista jako napao osmu poziciju. Još jedna zaista kvalitetna utakmica za sve ljubitelje košarke iz Hercegovine , ali i čitave BiH. Ipak se radi o Euroligašu, koji je protiv Zalgirisa tražio prolaz u Top 16. Toga je svjestan i trener Širokog Wwina Ivan Velić.

"Po imenima to je ekipa iz samog vrha. Ne zna se gdje su jači, na centrima gdje su Kasun i May, na krilima s Heytveltom, Simonom i Mašićem ili na vanjskim pozicijama gdje imaju Mulaomoerovića, Ožbolta i odnedavno našeg bivšeg igrača Morovića. Jednostavno "pršte" od kvalitete i iskustva. Bit će strašno teško, ali znam da možemo s njima", rekao je Velić te dodao.

"Pauza je bila dugačka i nezgodno je kada vas čeka jaka utakmica nakon toliko dugo vremena. U ove dvije utakmice Kupa BiH igrači su imali odličan pristup i zadovoljan sam njihovim zalaganjem, ali nije to taj nivo kakav bi smo morali imati da bi pokušali dobiti Zagreb."

Svi iz menadžmenta trorstrukog uzastopnog prvaka naše zemlje sutra očekuju punu dvoranu. Nema nikakve sumnje da košarkaši Širokog Wwina tako nešto i zaslužuju. Upravo takav jedan početak godine uz pune tribine Pecare.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.