Velić: Zvezda zaslužuje respekt

Na Pecari oprezni

Velić: Zvezda zaslužuje respekt

U okviru 10. kola NLB lige, aktualni prvaci BiH, momčad Širokog, u dvorani na Pecari dočekuje Crvenu Zvezdu.

Širokobriježanima je ovo treći susret za redom u svojoj dvorani, a prva dva su uspiješno riješili u svoju korist kada su odličnom igrom svladali Zagreb i češkog prvaka Nymburka.

„Momčad Zvezde se stabilizirala. Amerikanci koje su doveli se sve bolje snalaze, a ostali igrači su mladi i željni dokazivanja. U zadnjoj utakmici su dobili Hemofarma i sigurno da dolaze na krilima te pobjede. Zvezda je uvijek bila mamac za publiku i nadam se da će tako biti i ovaj put. Bit će izrazito teška ova utakmica. Ako ispoštujemo naš dogovor i uz podršku navijača možemo do pobjede. Zvezda zaslužuje respekt ali moramo se okrenuti svojoj igri.“, rekao je uoči ove utakmice trener Širokog Ivan Velić.

„Igra koju su pokazali protiv Hemofarma ne odgovara im poziciji na kojoj se nalaze. Utakmica će  za nas biti psihološki teška, nešto kao i ona sa Krkom gdje smo unaprijed ušli u nju kao favoriti. Bit će teško jer i Zvezdi gori pod nogama i svaka utakmica im je kvalifikacijska.“, rekao je Siniša Štemberger.

„Stvorena je atmosfera da sigurno dobivamo, a to nije nimalo dobro. Zvezda se diže, ali ja se nadam da će stožer i igrači sa svojim stilom igre i borbenošću doći do pozitivnog rezultata.“, rekao je predsjednik Širokog Ante Suton.

Utakmica između Širokog i Zvezde igra se u dvorani na Pecari  u nedjelju 5.prosinca sa početkom u 17 sati uz izravan prijenos na BHT1 televiziji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.