Veličanstvena pobjeda Partizana
Nakon Olympiakosa i Unicaje pao je i Efes Pilsen

Euroliga

Veličanstvena pobjeda Partizana

S večerašnje tri utakmice kompletirano je sedmo kolo Eurolige. Najbolju utakmicu kola, a možda i dosadašnjeg dijela sezone, odigrali su Partizan i Efes Pilsen u rasprodanom Pioniru.

Onaj ko je gledao utakmicu iz Pionira shvatio je zašto je košarka najljepši sport na svijetu, a onaj ko nije ostaće uskraćen za jedno divno večer provedeno ispred malih ekrana. Partizan je u sjajnoj završnici savladao Efes Pilsen sa 93:92.

Fantastična utakmica tokom svih četrdeset minuta bila je prava poslastica za sve one koji su napunili Pionir. Ni jednog trenutka ni jedna momčad nije otišla na više od pet poena prednosti. Ipak, mlada momčad Partizana je u posljednjoj minuti imala više snage i savladala mnogo iskusniji i skuplji tim.

Efes je imao priliku za pobjedom, ali je Bootsy Thornton devet sekundi do kraja promašio slobodno bacanje, a u narednom napadu je Dušan Kecman preuzeo odgovornost u svoje ruke i dvije sekunde prije kraja donio pobjedu Vujoševićevom timu.

Sjajnu utakmicu je odigrao Aleksandar Marić koji je ubilježio 34 poena i 16 skokova, Lester McCalebb je dodao 17 poena, 6 skokova i 4 asistencije, Dušan Kecman je upisao 12 poena i 6 asistencija. Igor Rakočević je sa 24 poena bio najbolji igrač gostiju, a odlični su bili i Charles Smith sa 18 i Kaya Peker sa 17 poena.

Olympiakos je bio prejak za Unicaju i slavio je pobjedu rezultatom 89:68. Linas Kleiza je imao 15 poena i 10 skokova, Josh Childres 15 poena i 5 skokova, Yotam Halperin 14 poena, Nikola Vujčić 12, a Teodoros Papaloukas 9 poena i 7 asistencija kod pobjedničkog tima, dok je Omar Cook sa 18 poena bio prvo ime Unicaje koja je doživjela drugi uzastopni poraz.

Lottomatica je nastavila negativan niz rezultata i na domaćem parketu protiv moskovskog CSKA koji je slavio rezultatom 72:57 i tako se osvetio za poraz od Rimljana u Moskvi.

Konačno je pravu utakmicu odigrao Sasha Kaun (13 poena i 10 skokova), Trajan Langdon je također imao 13 poena, Zoran Planinić 12, a kod Lottomatice su najbolji bili Andre Hutson sa 18 poena i Herve Toure sa 14 poena i 6 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.