Veličković: Kup Kralja mi mnogo znači

ACB liga

Veličković: Kup Kralja mi mnogo znači

Jedan od najboljih igrača Real Madrida Novica Veličković svojim igrama sve više zaokuplja pažnju navijača i medija u Španiji. Svojim igrama prošle godine u dresu Partizana došao u krug najboljih evropskih igrača nominovanih od strane FIBA Europa.

"Sezonu smo počelo dobro, imali smo kasnije i nekoliko loših rezultata, ali smo se ponovo vratili u pravu formu i sada igramo onako kako se od nas i očekuje", rekao je Veličković za AS.

Naredne sedmice Real očekuje izuzetno teška utakmica protiv Unicaje, a Veličković se nada pobjedi, kao i u svim ostalim utakmicama. Posebno isčekuje završnicu Kupa Kralja koja će biti održana u Bilbaou.

"Unicaja je velika ekipa s odličnim igračima i trenerom, ali imena ne znače ništa. Xacobeo nema veliko ime, ali je dobio i nas i Unicaju, tako da u utakmicu moramo ući oprezni. S posebnim osjećajima očekujem završnicu kupa, jer znam kako je igrati na tako velikim takmičenjima", kaže Veličković.

"Barcelona je veliki klub koji trenutno vodi na tabeli, ali ACB liga je takva da svako svakoga može dobiti. Nikako ne smijemo otpisati ni Caja Laboral i Unicaju. Iako nas mnogi smatraju velikim favoritima u Euroligi, očekuje nas teška borba protiv Maccabija u grupi Top 16 Eurolige", rekao je Veličković u svom intervjuu za AS.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.