Veličković: Ništa nije opravdanje, nismo smjeli da izgubimo

Kapiten KK Partizan nakon ispadanja iz Evrope

Veličković: Ništa nije opravdanje, nismo smjeli da izgubimo

D. Vejo

Košarkaši Partizana nisu uspjeli sinoć da pariraju dobro raspoloženim Grcima u drugoj utakmici play-off faze FIBA Lige prvaka.

Uprkos porazu, najiskusniji u redovima Beograđana sinoć Novica Veličković, ponovo je bio u centru pažnje. Postigao je velikih 18 poena, što ga je statistički gledano stavilo kao najefikasnijeg igrača Partizana na kraju sinoćnjeg meča.

Utakmicu je pomenuti igrač završio u posljednjoj minuti, kada je morao van parketa zbog pete lične greške. Bez trojice igrača, beogradski sastav pokušao je da sačuva plus dva iz Soluna, ali nisu uspjeli.

"Ne možemo više da kukamo. Ni ne treniramo. Treniramo tek toliko, da se kaže. Ni bolest niti bilo šta drugo nisu opravdanje za ovo. Morali smo da dobijemo ovaj meč, zbog publike ali i dvorane koja je bila puna. Nedostaje nam te karakterne osobine da ne padamo", izjavio je nakon meč kapiten Partizana, Novica Veličković.

Vremena za odmor nema, jer je već naredni rival crno-bijelima u ABA ligi, Zadar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi