Veličković: Očekujem bolju sezonu

Veličković: Očekujem bolju sezonu

Novica Veličković je pred prošlu sezonu stigao iz Partizana u Real Madrid. Prva sezona je bila sezona afirmacije, a od naredne sezone krilni centar reprezentacije Srbije očekuje da postane jedan od igrača odluke.

"Prva godina je bila teška, jer sam ostavio porodicu u Srbiji i došao u Madrid, što je bila velika promjena za mene. Ali, sada je drugačije, mnogo mi je lakše. Privikao sam se i na ekipu i na grad", kaže Novica Veličković.

Prije nekoliko dana je Ettore Messina za Marcu izjavio kako će u novoj sezoni Novica Veličković više vremena provoditi na poziciji trice, a bivši član Partizana kaže kako će spremno odgovoriti svim zahtjevima koje pred njega stavi trener Reala.

"Igraću šta god mi trener kaže, nije problem, važno je samo da pomognem ekipi. Dobro je kad u timu postoji nekoliko igrača koji mogu da igraju na istoj poziciji, to je vrlo važno za veliki tim kakav je Real", kaže Veličković, koji je siguran da će Real naredne sezone biti bolji nego lani.

"Iskusniji smo za jednu sezonu, a uz to stigla su nam pojačanja, Carlos Suarez i Sergio Rodriguez. Oba igrača su vrlo dobra, Carlos je prošle sezone bio u idealnoj petorci ACB lige, dok Rodriguez stiže poslije igranja u NBA, to dovoljno govori o njima", zaključio je Veličković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.