Velika borba za naslov u košarkaškom prvenstvu Slovenije

Peta odlučujuća utakmica odlučit će o prvaku

Velika borba za naslov u košarkaškom prvenstvu Slovenije

Petrol Olimpija je izjednačila finalnu seriju doigravanja protiv Krke na 2-2 i vratila prednost domaćeg terena.

U Novom Mestu Ljubljančani su slavili 79-89. Nakon izjednačenje prve četvrtine Olimpija bježi na desetak poena razlike. Domaćini su se u trećoj približili i zaprijetili, no u završnoj dionici Ljubljančani potvrđuju pobjedu.

Bitan detalj utakmice bilo je isključenje igrača Krke Domena Bratoža koji je prvo dobio tehničku zbog simuliranja osobne pogreške, barem su to tako vidjeli suci. Nakon toga nezadovoljni Bratož je puknuo te je došlo do fizičkog kontakta sa sucem i isključenja, navodi se u službenom priopćenju s utakmice. Dogodilo se to u 35. minuti igre kod rezultata 72-77.

Početkom 38. minute Paolo Marinelli je tricom približio Krku na dva poena zaostatka 79-81. Već u sljedećem napadi Devin Oliver zabija pod prekršajem (Dino Cinac), a nakon što je Saša Zagorac promašio šut za tri poena, Gregor Horvat tricom potvrđuje pobjedu Olimpije.

Marinelli je utakmicu završio sa 16 poena i 7 asistencija. Cinac je postigao osam poena uz 6 skokova. Roko Badžim je u dresu Olimpije na parketu proveo nešto više od 4 minute, bez učinka.

Krka se zbog isključenja igrača i svega onoga što je tomu prethodilo uložila žalbu na kraju utakmice.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi