Velika pobjeda Čapljine u Mostaru

Minimalnih 92:93 za maskimalno slavlje

Velika pobjeda Čapljine u Mostaru

M. Skaka, foto: Ante Vučić

U hercegovačkom derbiju začelja košarkaške Lige 6, Čapljina je uz veliku podršku svojih navijača slavila na vrućem mostarskom parketu sa minimalnih 92:93.

Gosti su odlično otvorili susret i nagovijestili da ćemo gledati veliku borbu za svaki poen. Već na samom startu došli su gosti od 7:2, ali se Zrinjski brzo vratio u igru i stigao do poravnanja (18:18). Ipak mini serijom Čapljinci na kraju prvog perioda vraćaju prednost koju si umali na početku, pa se na pauzu odlazi kod 22:27.

I u nastavku, Čapljina je održavala, pa čak i uvećala prednost, a ona je do 15. minute postala i dvocifrena kada je na semaforu stajalo 30:40. Bio je to signal za alarm u ekipi Plemića koji nakon minute odmora kreću furiozno i uspjevaju uhvatiti priključak. Preko raspoloženog Gligore i Vrsaljka, Zrinjski pravi seriju od 12:2 i uspjeva doći do poravnanja (42:42), a do kraja poluvremena gosti su ipak stigli do minimalnih posla koša prednosti (46:47).

U trećem periodu igralo se koš za koš, a Zrinjski je nametao svaoju igru i konačno uspio postaviti tempo koji im je odgovarao, pa i doći do prednost od 4 poena pred finalnih 10 minuta susreta (73:69).

Posljednji period krenuo je žestoko, a domaći su branili prednost koju su ostvarili tokom susreta sve do posljednje minute. Sa 60 sekundi na semofaru rezultat je glasio 91:91, a Gligora je imao dvabacanja od kojih je iskoristio samo jedno i otvorio veliku šansu za goste. Sa linije slobodnih bacanja na drugoj strani bio je neumoljiv Jagodić koji pogađa oba za 92:93, a u posljednjih 20 sekundi Plemići nisu uspjeli pogoditi koš i veliko slavlje Čapljine moglo je početi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.