Velika pobjeda Tanjevića i Mršića
Dami9r Mršić, godinama uspješan u Turskoj

Tursko košarkaško prevenstvo, 21. kolo

Velika pobjeda Tanjevića i Mršića

Naš proslavljeni košarkaški trener Bogdan Tanjević koji sa uspjehom predvodi Fenerbahče Ulker stigao je do vrijedne pobjede u 21. kolu prvenstva Turske. Njegovi izabranici su u najvećem derbiju nadigrali Efes Pilsen sa 84:80.

Na ovaj način se popularni Boša revanširao Erginu Atamanu za nedavni poraz u polufinalu Kupa Turske koji je na kraju osvojio Efes Pilsen. Najbolji u pobjedničkoj ekipi bio je Semih Erden koji je uz 14 poena dodao i 4 skoka.

Isti broj koševa upisao je Onan, dok je Damir Mršić, bivši bh. reprezentativac, susret okončao sa 2 skoka. U poraženom timu Thorton sa 18 i Tunčeri (17) bili su najzapaženiji.
U drugom nedjeljnom meču Banvit je sa 85:80 nadigrao TED Koleji. Najefikasniji u redovima Banvita bio je Crispi sa 22, a odličnu partiju pružio je i Lance Williams, bivši član Bosne ASA BHT koji je uz 15 koševa dodao i 5 skokova.

Poredak
Efes Pilsen 19-2, GS CafeCrown 17-4, Türk Telekom 16-5, Fenerbahče Ulker 15-6, BJK ColaTurka 12-9, Antalya 12-9...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.