Velike promjene stižu u NBA ligu
Foto: EPA

Komesar Adam Silver najavio

Velike promjene stižu u NBA ligu

M. Šljivak

Komesar NBA lige Adam Silver najavio je velike promjene u najjačoj ligi svijeta.

On je za američki ESPN potvrdio kako se ozbiljno razmišlja o promjeni pravila što se tiče ulaska u doigravanje.

Trenutno u play off ulazi po osam timova iz dvije konferencije. Međutim, Silver je najavio mogućnost da će samo najbolje ekipe igrati završnicu bez obzira iz koje konferencije dolaze.

Tako bi 16 najboljih timova s najboljim omjerom ušlo u doigravanje. Imali bi pozicije od 1 do 16 i ne bi bilo bitno iz koje konferencije dolaze već bi zaista najbolje ekipe igrele velika finala za razliku od dosadašnje prakse i sudara u finalu najboljih timova sa istoka i zapada.

Ovakve promjene bi svakako mogle donijeti povećan kvalitet i bolje utakmice u završnici sezone i u play offu bismo konačno mogli gledati samo najbolje ekipe lige.

Silver je od dolaska na mjesto komesara učinio dosta dobrih stvari za ligu, a svakako bi ovaj potez pojačao interes za NBA ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi