Veliki derbi u Barceloni
Veliki derbi Barcelone i Reala u 5. kolu Eurolige

Euroliga, 5. kolo

Veliki derbi u Barceloni

Veliki derbi između Barcelone i Reala, ovaj put košarkaški, odigraće se u katalonskoj prijestonici.

Domaći sastav za razliku od gostujućeg, nije riješio pitanje plasmana u četvrtfinale Eurolige stoga će učiniti sve kako bi baš protiv Madriđana u meču 5. kola Grupe F vizirali put među osam najboljih timova Starog kontinenta.
Takođe, Katalonce još uvijek boli poraz iz 1. kola i željni su revanša.

No, uz Partizan, Panathinaikos i Real, koji su do sada jedini riješili brige oko nastupa u četvrt-završici, najbliži je CSKA koji će u Moskvi dočekati  Fenerbahče Ulker, naših Bogdana Tanjevića i Damira Mršića. Sve osim ubjedljive pobjede prvaka Evrope bilo bi iznenađenje, a kako u posljednje vrijeme igra Fener svaki poraz jednocifrenom razlikom bio bi ravan senzaciji.

Težak zadatak ne bi trebala imati ni TAU Ceramica sa Mirzom Teletovićem koja bi trijumfom Poljskoj nad Prokomom završila posao, dok će u Malagi Unicaja Lottomatica odigrati meč za prestiž.

Parovi
Grupa E: Prokom - TAC Ceramica (19.45 sati), Grupa F: Regal FC Barcelona - Real Madrid (20):  Grupa G: Unicaja - Lottomatica (20.45), Grupa H:CSKA Moksva - Fenerbahče Ulker (18.15).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.