Veliki preokret Clippersa protiv Oklahome

NBA liga

Veliki preokret Clippersa protiv Oklahome

Edmir Škorić

Košarkaši Oklahoma Thunder Cityja poraženi su u Los Angelesu protiv Clippersa rezultatom 101:99.

Clippersi su bili na koljenima, gubili su i preko 20 poena, ali su uspjeli da se vrate i da u ludoj završnici izbore pobjedu protiv Oklahome, te izjednače polufinalnu seriju doigravanja na Zapadu na 2:2.

Oklahoma je na otvaranju utakmice razbila domaću momčad. Gosti su poveli 17:3, a u jednom trenutku, u prvoj četvrtini, vodili su i 22 poena razlike (29:7), da bi se rezultatom 15:32 završila prva dionica.

U drugoj četvrtini Clippersi su uspjeli da se 'saberu' i da smanje zaostatak na jednocifren broj poena. Na poluvremenu Oklahoma je vodila 57:46.

Pristojnu zalihu poena gosti su imali tijekom treće dionice, početkom četvrte Oklahoma je vodila 15 razlike (80:65). Unaprijed su upisali treću pobjedu. Niko nije mogao ni da nasluti da će se Clippersi vratiti i preokrenuti.

Topila se prednost Oklahome iz minute u minutu, da bi trojkom Jamala Crawforda, minutu i po prije kraja, Clippersi poveli po prvi put u večerašnjoj utakmici (97:95). Na drugoj strani je Russel Westbrook ubacio za izjednačenje, a Darren Collison postiže ključnih šest poena za 101:97 vodstvo domaćih košarkaša

Westbrook je smanjio na 101:99, a zatim nakon promašaja Blakea Griffina pokušao pogoditi trojku za pobjedu, no lopta je izašla iz obruča...

Igrač odluke bio je Darren Collison koji je 12 od svojih 18 poena ubacio u zadnjoj četvrtini. Griffin je na kraju ubacio 25 poena uz devet skokova, Chris Paul je ubacio 23 poena uz 10 asistencija, Crawford 17 poena.

Kod Oklahome je sjajni Kevin Durant ubacio 40 poena, Westbrook 27 uz osam asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.