Venezuela savladala Tursku
Košarkaši Venezuele iznenadili su favorizirane Turke

Pripremna utakmica košarkaša

Venezuela savladala Tursku

Na pripremnom turniru za Mundobasket u kineskom gradu Shuzou košarkaši Venezuele priredili su iznenađenje savladavši selekciju Turske rezultatom 71:68.

Unatoč sjajnoj partiji krila Cleveland Cavaliersa Cedi Osmana koji je zabio 33 poena, te Semiha Erdena koji je dodao 18 Turci su poraženi od Venezuele, selekcije protiv koje su važili za ogromnog favorita. 

Doduše, Ufuk Sarica je u ovom susretu odmarao Scottie Wilbekina i Ersana Ilyasovu ali to nimalo ne umanjuje pobjedu južnoameričke selekcije. Turci su u cijeloj utakmici stizali prednost Južnoamerikanaca ali kada su došli na 55-56 Venezuela je napravila seriju od 9:2 i ovom pobjedom značajno podigla samopouzdanje pred Mundobasket. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi