Mašina od 220 centimetara i 95 kilograma: Nestvarni mršavac je nešto što nikada ranije niste vidjeli
Foto - Instagram

Victor Wembanyama je nevjerovatan

Mašina od 220 centimetara i 95 kilograma: Nestvarni mršavac je nešto što nikada ranije niste vidjeli

M. Šljivak

Talentovani francuski košarkaš Victor Wembanyama (18) zaludio je košarkaški svijet.

Ovaj 220 centimetara visoki košarkaš odigrao je fenomenalan meč za svoj Metropolitans 92 protiv Ignite tima iz američke Razvojne lige i privukao je veliku pažnju na sebe.

Već od ranije Wembenyami se predviđa visok izbor na NBA draftu. Nakon partije od 37 poena (sedam trica), pet blokada i četiri skoka protiv Ignitea mnogi ga vide čak i kao prvi izbor drafta 2023. godine.

Čudesni tinejdžer pokazao je zaista nevjerovatnu pokretljivost za nekog čija je visina čak 220 centimetara. Kretanje mu svakako olakšava mala kilaža i po određenim informacijama on ima svega 95 kilograma.

Raspon ruku ovog 18-godišnjaka je nestvarnih 244 centimetara, a kada podigne ruke u njemu je gotovo tri metra visine.

Oglasi

Čuveni košarkaš Nicolas Batum je prvi put vidio Victora kada je imao 14 godina. Bio je zadivljen.

"Vidio sam tog klinca kako igra i zaostao sam da ga vidim. Trčao je, driblao i istog trenutka sam pozvao Tonya Parkera da ga dovede kod sebe. Pričam o ovom momku već četiri godine".

Talentovani košarkaš se prije konačne odluke o košarci trenirao judo i fudbal. Dolazi iz sportske porodice u kojoj je otac bio skakač u vis, a majka i sestra su košarkašice. Cilj u košarci mu je jasan.

"Uvijek pokušavam napraviti nešto što niko drugi nije. Za sada mi to ide dobro. Cilj mi je da budem originalan i nešto što nikada ranije niste vidjeli", rekao je Wembanyama.

Victor Wembanyama imao je lijepu minutažu u Asvelu prošle godine. Igrao je više od 17 minuta u Euroligi i ubacivao je 6.5 poena uz gotovo dvije blokade po meču.

Iako je imao sasvim solidnu sezonu u kojoj je osvojio naslov prvaka Francuske, odlučio se napustiti Asvel i od ove je član Metropolitansa, a ranije je nastupao još za Nanterre.

NBA skauti su zadivljeni onim što je ovaj momak pokazao i neće biti dileme ako bude izabran kao prvi pik drafta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi