Vidal potpisao za Breogan

Iskusni playmaker ostaje u najjačem rangu španjolske košarke

Vidal potpisao za Breogan

Samo jedan dan nakon je Jouventud iz Badalone objavio kako se razišao sa Sergi Vidalom, ovaj neumorni 37-godišnjak potpisao je za još jednog člana Endesa lige, a njegov novi tim je Cafes Candelas Breogan.

Vidal je posljednje četiri sezone nastupao za Jouventud iz Badalone a ovaj sjajni organizator igre najbolje dane je proveo u Baskoniji za koju je nastupao 9 sezona.

Nastupao je i za madridski Real, te Unicaju iz Malage i bio poznat po sjajnom razigravanju ekipe i po fantastičnoj obrani. Posljednje 4 sezone proveo je u Badaloni u nekadašnjem prvaku Evrope Jouventudu, a ovo će mu biti ukupno devetnaesta sezona u Endesa ligi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi