Videnov godinu dana u Prokomu

Videnov godinu dana u Prokomu

Iskusni bugarski reprezentativac Filip Videnov novi je član poljskog prvaka Prokoma s kojim je potpisao ugovor na jednu sezonu.

Prošlu sezonu je Videnov igrao u Srbiji, prvo u dresu Crvene zvezde, a zatim u završnici domaće lige u dresu FMP-a. U NLB ligi je još igrao za Split.

Karijeru je počeo graditi na Western Kentuckyju, zatim je igrao za Real Madrid, Nancy, Granadu i Tekelspor, te za spomenute klubove.

Standardni je reprezentativac Bugarske koja je posljednjih godina redoviti učesnik Eurobasketa prije svega zahvaljujući odličnim igrama Videnova koji će u Prokomu igrati s našim Ratkom Vardom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.