Bolje od njega niko nikad neće moći - Tog dana je Vince Carter pokidao obruče
Legendarni Vince Carter je 2000. godine oduševio čitav svijet fenomenalnim izvedbama tokom tamičenja u zakucavanjima (Foto: Screenshot)

Nevjerovatna zakucavanja

Bolje od njega niko nikad neće moći - Tog dana je Vince Carter pokidao obruče

M. Šljivak

Čuveni košarkaš Vince Carter odradio je možda i najbolje takmičenje u zakucavanju u historiji All Star takmičenja. Te 2000. godine legendarni košarkaš je pobijedio spektakularnim kucanjima, a završio je takmičenje ispred svog rođaka Tracyja McGradyja i Stevea Francisa.

Vince Carter je jedan od najatraktivnijih košarkaša koji su se pojavili u NBA ligi, a ono što je izveo 2000. godine na takmičenjima u zakucavanju nešto je što će se zauvijek pamtiti.

Tada 23-godišnji Carter nastupao je za Toronto Raptorse i mnogi su se obradovali kada su čuli da je uzeo učešće na takmičenju u zakucavanju jer su znali da slijedi istinski spektakl.

To se na kraju zaista i desilo. Air Canada je poletjela visoko, izveo je neka od zakucavanja koja će se zauvijek pamtiti i podigao je apsolutno sve na noge.

Carter je zadivio svijet spektakularnim zakucavanjima. Potvrdio je da se radi o zaista nevjerovatnom igraču s kojim u atraktivnosti niko nije mogao stati u istu rečenicu.

Iste godine Vince je izveo vjerovatno i najbolje kucanje u historiji košarke. Na Olimpijskim igrama u Sydneyju preskočio je 218 centimetara visokog Francuza Frederica Weisa.

Oglasi

Mnogi su ovo zakucavanje proglasili najboljim ikad viđenim na košarkaškim terenima i Carter je definitivno obilježio jednu košarkašku eru.

Vince Carter je u NBA ligu stigao 1998. godine. Izabran je kao peti pik drafta od strane Golden State Warriorsa, ali je iste noći razmijenjen u Toronto Raptorse za Antawna Jamisona.

Šest godina je Vince igrao za Raptorse. Postao je istinska atrakcija, a zatim je otišao u New Jersey Netse s kojima je ostao do 2009. godine.

Nakon toga je igrao po sezonu za Orlando Magic, Phoenix Sunse i Sacramento Kingse. Po tri godine je proveo u Dallas Mavericksima i Memphis Grizzliesima, a karijeru je s 43 godine okončao u Atlanta Hawksima.

Osam puta je biran za All Star meč i karijeru je završio s prosjekom od gotovo 17 poena po meču. Ta brojka bi bila veća da nije bio željan košarke pa je i u poznim godinama imao manju ulogu u timovima kako bi pokušao doći do prstena, ali nažalost, ostao je bez njega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti