Vincent Poirier u Oklahoma Cityju
Francuski reprezentativac promijenio je sredinu (Foto: EPA)

Francuz je bio dio tradea

Vincent Poirier u Oklahoma Cityju

Vincent Poirier, francuski reprezentativac, prešao je iz Bostona u Oklahoma City.

Poirier je u Oklahomu otišao u zamjenu za zaštićeni pik druge runde drafta 2021. godine.

Uz Poiriera Celticsi su Oklahomi dali još nešto novca, a suma nije navedena. U svojoj rookie sezoni u Celticsima Francuz je odigrao 22 utakmice u kojima je postizao prosječno 1.9 poena uz 2 skoka za 5,9 minuta koje je prosječno provodio na parketu. Također je jedan dio sezone igrao za Maine Red Claws koji su sudionici G-league a inače su filijala Celticsa. 

Tamo su njegove brojke bile kudikamo bolje a postizao je 16,3 poena uz 9 skokova te je predvodio ligu u blokadama (3 prosječno) za samo 26 minuta na parketu. Uz to je imao sjajan procenat šuta iz igre od 62,2% i 90% s linije slobodnih bacanja. 

Top Komentari

DadiG
Je li to nema drugih vijesti pa pišete kako igrac koji igra manje od 6 minuta i postiže manje od 2 poena po utakmici prelazi u drugi klub u zamjenu za izbor druge runde? Boston im još keša dao da se riješi levata a vama to vijest. Jezivo ste loši
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi