Više od 90.000 gledaoca na All-Staru
Stadion "Cowboysa"

Padaju rekordi

Više od 90.000 gledaoca na All-Staru

Adnan Beganović

Organizatori NBA All Star utakmice Dallas Mevericksi i NFL ekipa Dallas Cowboys saopštili su da će nedjeljni košarkaški meč u Teksasu biti najposećeniji u istoriji.

Predsjednik Dallas Mevericksa Terdema Ussery izjavio je za lokalne medije da je za meč, koji će biti odigran na stadionu Dallas Cowboysa u Arlingtonu, već prodano 90.000 ulaznica.

Stadion "Cowboysa" ima pokretni krov i smatra se najmodernijim na svijetu, uz stadion koji je napravljen u Phoenixu, gdje igraju Arizona Cardinalsi.

Najveća posjeta na jednoj košarkaškoj utakmici do sada zabilježena je 2003. godine, kada je na "Ford Field" stadionu u Detroitu 78.000 gledalaca pratilo meč NCAA ekipa Kentucky i Michigan State.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije