Vitaliy Fridzon se pridružio Zenitu

Ruski veteran ima novi klub

Vitaliy Fridzon se pridružio Zenitu

Ruski euroligaš Zenit potpisao je još jednog iskusnog košarkaša za nadolazeću sezonu. 

Vitaliy Fridzon će  nakon dvogodišnjeg boravka u Kubanu opet zaigrati Euroligu jer je dogovorio jednogodišnju suradnju s klubom iz Sankt Petersburga. 

Ovaj sjajni šuter, već pomalo na zalasku karijere će Zenitu donijeti iskustvo i sjajan šut za tri poena po kojem je bio poznat tijekom cijele karijere, no sigurno je da neće imati ulogu nositelja u timu. U prošloj sezoni za Lokomotiv Kuban je ubacivao 4,6 poena u Eurocupu.

Cijelu svoju karijeru proveo je u Rusiji. Prije Kubana igrao je za Khimki te za CSKA a ponikao je u Standardu iz Toliatta još davne 2001. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi