Vitez iznenadio Širokobriježane

Liga 13 BiH za košarkaše, 21. kolo

Vitez iznenadio Širokobriježane

Košarkaši Vitez Economica nadigrali su u 21. kolu Lige 13 BiH sasta Široki Eroneta sa 79:68. Bila je ovo odlična partija domaćina koji su imali imperativ pobjede s obzirom da se nalaze u nezavidnoj poziciji i da im je svaki bod dragocjen u očuvanju prvoligaškog statusa.

Najbolji pojedica u timu domaćina, ali i na cijelom meču bio je Ivan Baković sa 29 poena. Odlično su ga pratili Križanović (15) i Radić (13).

Za goste je nastupio Vrbanc, posljednje pojačanje iz Cibone koji je ubacio 5 koševa, a prvo ime Širokog bio je Josipović (14).
U drugom susretu ovog kola Grude su na svom parketu nadigrale Slaviju sa 84:78

Vitez - Široki Eronet 79:68
VITEZ: Rubin 7, Baković 29, Palavra, 4, Blaškan, Popović V. Radić 13, Križanović 15, Tanasilović 5, Šero, N. Popović 4, Šimić, Stanković 2.
ŠIROKI ERONET: Smithson 4, Planinić, Josipović 14, Mileković 3, Naletilić 2, Bubalo, Bilinovac, Siriščević 9, Ružić 6, Mišić 10, Thomas 15, Vrbanc 5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.