Vitez slavio u prijateljskom susretu
Čelik nastavio sa dobrim igrama

Tek nakon produžetka

Vitez slavio u prijateljskom susretu

Košarkaški klub Vitez iskoristio je pauzu u “Ligi dvanaestak” i na Bilmišću odigrao prijateljski susret sa Čelikom iz Zenice. A-1 ligaš koji je početkom sezone odustao od takmičenja u društvu najboljih pokazao je da ipak ima mjesta među elitom i sa komšijama iz Viteza odigrao potpuno neizvjesnu utakmicu, te nakon produžetka ipak pretrpio poraz 91:95.

Domaći su većim dijelom susreta imali rezultatsku prednost koja je u pojedinim trenucima iznosila i 16 poena. Vitez je do izjednačenja stigao u pošljednjim sekundama susreta (88:88), a onda iskoristio psihološku prednost i stigao do pobjede.

KK Čelik - KK Vitez 91:95
KK Čelik: Gak 4, Dedić A. 3, Balta, Jahić 4, Dedić Al. 6, Tarić 2, Pezer 9, Rizvić 11, Jezilđić 4, Devrnja 17, Sissoko 4, Delić 27.
KK Vitez: Blaškan 3, Baković 20, Hedl 12, Radić 6, Križanović 1, Tanasilović 19, Šero 2, Palavra, Popović 10, Jurčević 2, Popović 12, Suturlić 8.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.