"Vjerovatno odustajemo od  Scotta"

Direktor KK Bosna Admir Bukva za SportSport.ba

"Vjerovatno odustajemo od Scotta"

Košarkaši Bosne za sedam dana igraju prvu utakmicu kvalifikacija za Eurochallenge kup protiv francuskog Nancyja. Prva utakmica se igra u Sarajevu, dok je revanš u Nancyju.

Iako su za te utakmice protiv Nancyja u redove Studenata trebala stići dvojica američkih igrača, izgleda da će Jermain Dixon, koji se sarajevskoj publici predstavio na memorijalu „Mirza Delibašić“, biti jedini od dvojice najavljenih. Naime, drugi Amerikanac, Ernest Scott, izgleda neće doći.

„Odlazak kapitena Aleksandra Damjanovića promijenio je situaciju. Njegovim odlaskom ukazala se potreba za dovođenjem klasičnog centra, tako da ćemo vjerovatno odustati od dovođenja Scotta“, kaže za SportSport.ba direktor Studenata Admir Bukva.

Jedan od onih koji je na neki način zatvorio ulazna vrata Scottu je i Božo Đurasović koji se dogovodio s upravom kluba i ostaće u klubu i naredne sezone.

„Đurasović ostaje u klubu i narednu sezonu, a i on je dosta kumovao da se okrenemo nekim drugim igračima. Finansijska situacija je takva da se ne možemo razbacati parama. Đurasović ostaje, tako da još očekujemo dolazak jendog centra i to je to za narednu sezonu. Od Scotta smo skoro sigurno odustali“, rekao je Bukva za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.