Vlade Divac će se dugo kajati zbog odluke o Luki Dončiću

Amerikanci otkrili interesantan detalj

Vlade Divac će se dugo kajati zbog odluke o Luki Dončiću

A. Čaušević

Luka Dončić briljira ove sezone, sjajni Slovenac iz utakmice u utakmicu ruši rekorde. Sinoć je u pobjedi Mavsa nad Rocketsima 137:123 zabio čak 41 poen. 

Zahvaljujući sjajnom nastupu Dončić je postao drugi najmlađi igrač u historiji NBA lige sa učinkom od najmanje 30 poenda i 10 asistencija na četiri utakmice.

On je na draftu 2018. godine izabran kao treći pik iza Deandrae Aytona kojeg su izabrali Phoenix Sunsi te Marvina Bagleya III kojeg su birali Sacramento Kingsi.

ESPN-ov novinar Tim MacMohan je otkrio pomalo bizaran razloz zašto generalni menadžer Kingsa Vlade Divac na draftu nije izabrao Dončića. Kriv je odnos Divca sa Lukinim ocem, Sašom Dončićem.

"Kako sam shvatio Divac je bio blizu Luke, ali poznavanje njegovog oca je utjecalo na odluku. Mislio je puno na to 'kakav otac takav sin'. Luka je drugačiji tip. Vlade je uprskao", poručio je MacMohan.

Dončić u dosadašnjem dijelu sezone u prosjeku bilježi 30.6 poena po utakmici, ostvaruje 10.1 skokova te 9.8 asistencija.

Top Komentari

Rigel
Samo je budala mogla izabrati bilo koga umjesto luke kao pika broj 1. Ali ocito je da smo imali dva GM koji ne znaju svoj posao. Za sta je Luka spreman mogao je vidjeti bilo koji laik koji je pogledao EP na kojem je sam donio titulu sloveniji. Ko vas **** kad ste levati.
5 0
BosnianKing2
Zato sto je nacionalista, srpska posla.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti