Vlade Divac u springfieldskoj Kući Slavnih
Legendarni srbijanski košarkaš od sinoć je stekao košarkašku besmrtnost

Veliko priznanje za centra iz Prijepolja

Vlade Divac u springfieldskoj Kući Slavnih

Legendarni srbijanski centar Vlade Divac noćas je postao članom Kuće Slavnih u američkom Springfieldu te tako sebi osigurao košarkašku "besmrtnost".

Osoba koja je Divca predstavila i uvela u Kuću Slavnih, kako to nalažu običaji, bio je nitko drugi do čovjek s loga NBA lige, legendarni Jerry West.

U emotivnom govoru u kojem se obratio svim prisutnim u Springfieldu Divac je, dotičući se odnosa s bivšim suigračima iz bivše države između ostalog rekao i ovo:

"Naša ljubav koju smo imali jedni za druge bila je jača od sve mržnje koju su nam htjeli nametnuti. Inače, narodi Balkana su kao disfunkcionalna porodica. Svađamo se, prepiremo, čak i ratujemo, ali na kraju dana mi smo opet porodica" - rekao je Divac koji je u NBA ligi igrao za Lakerse, Charlotte Hornetse i Sacramento Kingse

U "Klasi 2019" uz Divca su u Hall of Fame primljeni još Jack Sikma, Sidney Moncrief, Paul Westphal, Bobby Jones, Al Attles i Teresa Weatherspoon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi