Vlašić: Borbenost je presudila

Čapljina u Sarajevu bolja od Studenata

Vlašić: Borbenost je presudila

Nakon što su košarkaši Čapljine slavili u gostujućoj pobjedu nad Bosnom (79:69) u okviru 4. kola Lige 6, trener Čapljinaca Hrvoje Vlašić nije krio svoje zadovoljstvo. Zašto i bi, njegova ekipa se na najbolji način vratila u igru nakon tri vezana poraza na samom startu drugog dijela prvenstva.

Kada tome dodamo da su i njihovi glavni konkurenti za doigravanje, Mladost i Borac poraženi, onda eto još razloga za veliko slavlje.

Nakon pobjede njegovog tima Vlašić je za naš portal govorio o otvaranju utakmice, velikoj borbenosti svoje ekipe ali i o borbi koju su vodili Fekete i Lerić.

"U ovom susretu zaista je sva energija bila fokusirana na borbu najiskusnijih igrača na terenu. Kako bi rekli, udarilo je iskustvo na iskustvo, Fekete na Pašalića i Lerić na Rahimića. Imali smo problema sa agresivnom igrom Bosne u prvoj četvrtini, ali smo u nastavku uspjeli primiriti igru protivnika i iskontrolirati susret. Najviše su me zabrinjavale izgubljene lopte kojih smo potrošili ukupno 17. Imali smo i pad u igri tokom 3. četvrtine nakon koje smo znali da moramo što ranije prelomiti utakmicu jer imamo dobre izvođače slobodnih bacanja što smo željeli iskoristiti. To se upravo i dogodilo", rekao je Vlašić te dodao još i ovo.

"Zadovoljan sam još više jer nam se konačno vratila borbenost koju već duže vremena ispoljavamo. Nismo bili nagrađeni u Banja Luci za takvu igru ali sve nam se na najbolji mogući način vratilo protiv Bosne. Domaćinu čestitam na izvrsnoj atmosferi i samom prijemu. Svojim igračima također moram čestitati jer smo zaista imali mnogo problema prije ovoga meča", zaključio je trener Čapljine Hrvoje Vlašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije