Vlašić: Cilj je plasman među četiri

Čapljina s velikim ambicijama ulazi u novo prvenstvo

Vlašić: Cilj je plasman među četiri

Košarkaši Čapljine su prošle sezone plasmanom među četiri najbolje momčadi u domaćem prvenstvu bili najprijatnije iznenađenje, a s istim ambicijama hercegovački klub ulazi i u predstojeću sezonu.

"Pripreme su u završnoj fazi. Ono što smo planirali to smo i ostvarili. Danas igramo s Leotarom, a do početka prvenstva ćemo odigrati još jednu pripremnu utakmicu i nastojećamo da se što bolje pripremimo u narednih 15 dana, koliko je ostalo do početka nove sezone", kaže na početku razgovora za SportSport.ba trener Čapljine Hrvoje Vlašić.

Čapljina je prošle sezone pod vodstvom Ante Nazora Ligu 12 završila među četiri najbolja kluba, a novi trener Čapljinaca najavljuje iste rezultate. Momčad u odnosu na prošlu sezonu nije pretrpjela previše izmjena.

"Momčad je onakva kakvu smo željeli. Zadržali smo one igrače koji su prošle sezone pokazali da se na njih može računati, dok smo s pojačanjima pogodili, doveli smo ono što nam je nedostajalo. Ambicije kluba su plasman među četiri prvoplasirane momčadi u domaćem prvenstvu", najavljuje dobru sezonu čapljinskih košarkaša Hrvoje Vlašić.

Ovogodišnje prvenstvo će biti dosta izjednačeno. Čak pet ili šest ekipa s pravom cilja na plasman među četiri prva mjesta koja vode u završnicu lige, ali ne treba zaboraviti ni faktor iznenađenja da se neko, poput Čapljine prošle sezone, umiješa u borbu za vrh tabele.

"Upravo ta izjednačenost je snaga ove lige. Nekoliko timova se nada plasmanu u vrh tabele. Bosna je jaka, Sloboda je uvijek prisutna u vrhu, Zrinjski se dosta pojačao i to su ekipe koje vidim u samom vrhu, ali se i neko drugi može uključiti u borbu za plasman u vrhu. Očekujem jedno zanimljivo prvenstvo", zaključio je Hrvoje Vlašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.