Vlašić dao otkaz na klupi Širokog Eroneta
Hrvoje Vlašić odlazi sa klupe nakon što je Čapljina izbacila Široki iz kupa BiH

Nakon serije loših rezultata

Vlašić dao otkaz na klupi Širokog Eroneta

Hrvoje Vlašić više nije trener Širokog HT Eroneta. Vlašić je nakon nekoliko loših rezultata, prije svega poraza od Heliosa,a sada i u Kupu od Čapljine Laste podnio ostavku koju je Uprava kluba sa Pecare i prihvatila. Ekipu će preuzeti pomoćnik Hrvoja Vlašića, Ivan Velić dok se ne angažira novi trener.

„U NLB ligi smo imali nekoliko poraza u zadnje vrijeme, ali većina njih je očekivana kao protiv Cibone i Partizana kao i ova gostovanja što smo igrali. Međutim, protiv Heliosa smo mogli i morali bolje. Očito je da je ekipa zapala u jednu lošu seriju i da se uvukla igračka kriza,“ rekao je predsjednik Širokog HT Eroneta Ante Suton.

„Mislim da nakon detaljnije analize možemo ustvrditi da su problemi nastali povredom Masona, i poslije toga on nije više onaj pravi Mason i s tog pogleda nastaje dosta problema. Sukladno tom stanju i uključujući sinoćnji poraz od Čapljine, koja je zasluženo stavila i ja im čestitam, trener Vlašić je podnio ostavku i mi smo ostavku prihvatili. Do daljnjeg će ekipu voditi pomoćni trener Ivan Velić,“ rekao je Ante Suton.

Uprava kluba s Pecare će što prije probati riješiti poziciju prvog trenera te će angažirati novo ime.Vremena je malo,u sljedećih 10tak dana Široki će ugostiti Hemofarma i Bosnu,a između ove dvije utakmice putuju na gostovanje u Zadar.

„Mi ćemo u najkraćem roku probati pronaći novog trenera.Neće biti lako bez obzira što ima dosta slobodnih trenera. Treba naći onog koji će ekipu vratiti na pobjednički niz ali isto tako onog kojeg možemo platiti s obzirom na skromni budžet. Želim se zahvaliti treneru Vlašiću koji je prošle godine preuzeo ekipu poslije ostavke Joke Vrankovića i osvojio prvo mjesto te jako dobro gurao ovaj prvi dio sezone u NLB ligi i želja naša je da on i dalje ostane u klubu na nekim drugim funkcijama,“ rekao je Suton za kraj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.