Vlašić: Helios je zasluženo pobijedio
Ozljeda Šime Špralje je veliki gubitak pod košem Širokog

Nakon poraza na Pecari u 2. kolu NLB lige

Vlašić: Helios je zasluženo pobijedio

Široki Eronet je jučer u prvoj utakmici pred svojom publikom u ovogodišnjem izdanju NLB lige poražen od Heliosa iz Domžala rezultatom 72:77. Ovo je drugi poraz Širokog nako što su u prvom kolu poraženi su u Zagrebu od Cibone.

„Čestitam Širokom na fer i korektnoj igri u jednoj teškoj i tvrdoj utakmici  kojoj smo na kraju zasluženo slavili. Imali smo dobar šut za tri poena kad je bilo najpotrebnije, a Širokom nismo dozvolili da se razigra“, rekao je košarkaš Heliosa Jure Močnik.

„Ja bih čestitao gostima na zasluženoj pobijedi. U obrani nismo bili na razini,a u napadu se nismo kretali i lopta je išla presporo. Gosti su nas ubili šutom za tri poena“, rekao je Jure Ružić nakon utakmice.

„Mi smo stvarno željeli dobiti ovu utakmicu, igrači su se borili, imali smo dobar šut za tri poena i kad je on u drugom dijelu krenuo igrači su bili opušteniji. Malo nam je bilo lakše igrati nego domaćinu jer smo imali manji pritisak,“ rekao je trener Heliosa Rado Trifunovič.

„U zadnjih nekoliko utakmica imamo problem organizacije igre.Nismo uspjeli riješiti njihovu pick-igru, a imali su i dobar šut za tri poena. Nismo kažnjavali ono što smo trebali kazniti. Helios je zasluženo pobijedio i ja im na tome čestitam,“ rekao je trener Širokog Eroneta Hrvoje Vlašić.

U utakmici sa Heliosom kapetan Širokog Šime Špralja se ozljedio i ne zna se do kada će izbivati sa terena.

Široki Eronet u sljedećem kolu ide na teško gostovanje kod Hemofarma, utakmica se igra u nedjelju 18.10.2009. godine u 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.