Vlašić: Nedostaje nam igrača

Tim sa Pecare i dalje bez pobjede

Vlašić: Nedostaje nam igrača

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine u košarci, ekipa Široki HT Eronet, pretrpila je i treći poraz ove sezone u regionalnom košarkaškom takmičenju.

Širokobriježani su u okviru 3. kola gostovali kod Hemofarma u Vršcu, gdje su poraženi sa uvjerljivih 83:69, te tako i dalje ostali bez pobjede ove sezone.

Međutim, i pored trećeg vezanog poraza u NLB ligi, stateg tima sa Pecare Hrvoje Vlašić nije djelovao pretjerano razočarano. Široki je, ipak, još uvijek ekipa u stvaranju.

"Uoči dolaska u Vršac na gostovanje Hemofarmu nismo se previše nadali pozitivnom rezultatu i iznenađenju. Nama očito nedostaje uigranosti, a ekipa još uvijek nije kompletirana. Ipak, i pored toga smo u pojedinim trenucima susreta uspjeli ravnopravno parirati Hemofarmu, ali je za nešto više nedostajao veći broj kvalitetnih igrača u rotaciji", kaže trener Širokog Hrvoje Vlašić.

U narednom, četvrtom kolu, Široki će imati priliku za prvu pobjedu sezone, kada u petak na Pecari dočekaju ekipu Zadra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.