Vlašić: Ostvarili smo cilj

Široki naredne sezone u NLB ligi

Vlašić: Ostvarili smo cilj

Široki je uspio u svojoj namjeri. Na Pecari je preskočena polufinalna prepreka u liku Igokee, a Širokobriježani su izborili finale sa Bosnom, a ujedno i učešće u NLB ligi naredne sezone. Iako su tokom sezone imali velikih padova u formi, pa je promijenjen i trener, Široki je u polufinalu bio bolji od Igokee, te pobjedom u majstorici osigurao plasman u finale sa Bosna ASA BH Telecom. Ulazak u finale ekipi sa Pecare donio je i učešće u regionalnoj košarkaškoj NLB ligi naredne sezone, što je i bio cilj u Širokom.

„Uoči sezone imali smo cilj, a to je plasman u NLB ligu. To smo ostvarili i što se nas tiče, ova je sezona bila uspješna. Igokea nije bila nimalo lagan protivnik, ali smo uspjeli iskoristiti prednost domaćeg parketa i doći do pobjede u seriji. U finalu nas čeka naš stari rival Bosna, koja je favorit. Međutim, iako sarajevska ekipa ima prednost domaćeg terena, mi smo i ranije znali pobjediti u Sarajevu, a sigurno je da u finalnu seriju nećemo ući sa bijelom zastavom.“, rekao je trener Širokobriježana Hrvoje Vlašić.

Prva utakmica finalne serije prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše na programu je već u utorak (26. maj) u Skenderiji. Revanš se potom igra u subotu (30. maj) na Pecari, a eventualna treća utakmica igrala bi se u Sarajevu 2. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.