Vlašić: Protiv Sparsa nas očekuje posao u rangu ABA ligaške utakmice

Derbi susret sutra se igra u Mostaru

Vlašić: Protiv Sparsa nas očekuje posao u rangu ABA ligaške utakmice

Pred sutrašnji derbi 10. kola košarkaškog prvenstva BiH, u kojem će vodeći HKK Zrinjski dočekati drugoplasirane Sparse, trener mostarske ekipe Hrvoje Vlašić je za SportSport.ba najavio sutrašnju utakmicu.

"Sparsi su vrlo ozbiljna momčad, po mom mišljenju očekuje nas energetski vrlo zahtjevan posao u rangu ABA ligaške utakmice! Znamo godinama da je to spoj izuzetno talentiranih mladih igrača, a tu prije svega mislim na Durmu, Stepanovića i Manjgafića i uvijek potpomognuti iskusnim kvalitetnim pojedincima poput Kovacevića, Đokića i Josipovića. Momčad koja je energijom visinom i kvalitetom vrlo dobro pokrivena na svim pozicijama", rekao je strateg Zrinjskog i dodao.
"Iako ne bježimo od uloge favorita u utakmicu ulazimo sa maksimalnim oprezom. Vjerujem u svoje igrače i očekujem dobru igru! Želio bih pozvati ovim putem gledatelje jer se radi o derbiju kola a možda i polusezone".

Utakmica između Zrinjskog i Sparsa igra se sutra u 19:30 sati u mostarskoj dvorani Bijeli Brijeg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti