Vlašić: Raste nam samopouzdanje
Hrvoje Vlašić

Široki odnio bodove iz Zetre

Vlašić: Raste nam samopouzdanje

Košarkaši aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine Širokog Eroneta sinoć su više nego zasluženo došli do pobjede nad Bosna ASA BH Telecom u okviru 5. kola regionalne košarkaške NLB lige.

Širokobriježani su veći dio susreta bili nadmoćniji suparnik na parketu, a potpuno su dominirali i u skok igri, što im se na kraju isplatilo, te su ubilježili i svoju drugu uzastopmu pobjedu u regionalnom takmičenju.

Trener Širokog Hrvoje Vlašić nakon susreta djelovao je prilično zadovoljno.

"Ova nam pobjeda mnogo znači, jer smo loše otvorili sezonu, a sada smo evo povezali dva trijumfa. To nam mnogo daje na samopouzdanju za nastavak sezone. Što se tiče utakmice sa Bosnom, presudila je naša mnogo bolja skok igra tokom cijelog susreta, ali su utakmicu definitivno prelomile u našu korist tri vezane trojke Siniše Štembergera. Zahvalio bih se Bosni i navijačima u Zetri na lijepom dočeku, a svojim košarkašima bih čestitao na odličnoj partiji", kaže Vlašić.

Široki je sa trijumfom u Zetri došao na omjer od 2-3, a u narednom, 6. kolu, na Pecari će gostovati podgorička Budućnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.